Beschikbare panden

Via het Makelpunt hebben we overzichten voor u van gemeentelijke panden. Voor panden die geen eigendom van de gemeente zijn verwijzen wij u door naar een (bedrijfs)makelaar. Wij kunnen aangeven of de door u gewenste bedrijfsactiviteit op de door u aangegeven locatie toegestaan is. Daarom kunt u voor meer informatie hierover contact opnemen met telnr. 14036 en vragen naar het ondernemersloket.

Makelpunt

Het Makelpunt is de centrale plek voor particulieren, verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar ruimte voor hun (maatschappelijke) activiteiten. Het kan gaan om vast maar ook om tijdelijk gebruik. Het aanbod is actueel. Verhuur van de ruimtes verloopt via de gemeente Almere.

Doel van het Makelpunt is om Almeerse instellingen en particulieren beter te kunnen bedienen in hun zoektocht naar ruimte, waardoor zij eigen activiteiten in de wijken kunnen ontplooien. Maar dat is niet het enige voordeel. Gemeentelijk vastgoed, waaronder schoolgebouwen kunnen ruimtes die nu niet in gebruik zijn beter benutten.

Hoe werkt het?

De website makelpuntalmere.nl brengt vraag en aanbod van huisvesting voor (maatschappelijke) activiteiten bij elkaar. Verhuur van de ruimtes verloopt via de gemeente Almere. Op de site kunnen instanties en particulieren het actuele aanbod bekijken.

Als u op zoek bent naar grond om te huren of kopen van de gemeente, verwijzen wij u door naar het Ondernemersloket