Diverse subsidieregelingen voor ondernemers

De kredietcrisis heeft voor veel mensen en bedrijven een forse impact. Als reactie op de kredietcrisis zijn al veel initiatieven gestart om de gevolgen te beperken en investeringen te bevorderen.

Bijvoorbeeld door het Kenniscentrum bedrijfsfinanciering (KCBF)

Het KCBF is een initiatief van de Gemeente Almere en de Kamer van Koophandel in samenwerking met een aantal financierende organisaties.Het KCBF  is de plek waar u als MKB ondernemer informatie krijgt over de verschillende mogelijkheden op het gebied van bedrijfsfinanciering. Het KCBF voorziet u van informatie waardoor u zelf uw aanvraag naar bedrijfsfinancierende organisaties kunt samenstellen en aanscherpen. Naast adviesgesprekken organiseren ze regelmatig bijeenkomsten, seminars, informatie avonden en workshops over diverse mogelijkheden op het gebied van bedrijfsfinanciering. Via social media en de websites van het Ondernemersplein en de Kamer van Koophandel wordt u uitgenodigd voor deze bijeenkomsten. Meer info-> KCBF

Ondernemersloket (VTH en EZ Vestigen)

Het Ondernemersloket (VTH en EZ Vestigen) is de centrale toegang voor ondernemingen die contact zoeken met de gemeente. Het Ondernemersloket helpt u om antwoord te krijgen op uw vragen. Dit kunnen algemene vragen van ondernemers zijn over bijvoorbeeld vergunningaanvragen, bestemmingsplaninformatie, subsidiemogelijkheden, overlast, maar ook over vestiging of uitbreiding.

U vindt het Ondernemersloket op het Ondernemersplein Almere (begane grond stadhuis).

Welke subsidies bestaan er o.a. voor u als ondernemer?

De provincie Flevoland, het Rijk, de Europese Unie en private fondsen kunnen u helpen met het verkrijgen van subsidies. Hieronder vindt u een overzicht van niet-gemeentelijke subsidieverstrekkers. Bij elke verstrekker staat een verwijzing waar u subsidie kunt aanvragen.

  • Rijks subsidies
  • Subsidie zoekmachine voor ondernemers en verenigingen (zie hieronder)
  • Subsidies Flevoland/regionaal (zie hieronder)

Subsidie zoekmachine voor ondernemers en verenigingen

Niet alleen de gemeente biedt subsidiemogelijkheden voor Almeerse verenigingen, stichtingen en bedrijven. Dat doen ook de provincie Flevoland, het Rijk, de Europese Unie en private fondsen. Via twee nieuwe subsidiedatabanken voor verenigingen en stichtingen en voor bedrijven vindt u een overzicht van niet-gemeentelijke subsidieverstrekkers. Bij elke verstrekker staat een verwijzing waar u subsidie kunt aanvragen.

De wereld van subsidies is omvangrijk. Er zijn ongeveer 2.000 niet-gemeentelijke subsidiemogelijkheden. Alle informatie hierover is via Google te vinden. Maar dat is ontzettend veel zoekwerk. Met de twee digitale databanken zijn de honderden regelingen voor maatschappelijke organisaties en bedrijven systematisch geordend. Bovendien wordt de informatie dagelijks ververst.

De Gemeente Almere biedt stichtingen, verenigingen, bedrijven en inwoners toegang tot twee subsidiedatabanken via deze gemeentelijke website. Namelijk:

De loketten worden onderhouden door Vindsubsidies.nl, Nederlands grootste online subsidiedatabase.  

Subsidies Flevoland/regionaal

Voor sommige bedrijven zijn er subsidiemogelijkheden in de provincie Flevoland. Of u in aanmerking komt voor een subsidie zult u samen met de subsidiegever moeten beoordelen. Hieronder vindt u de verschillende subsidiemogelijkheden met daarbij een korte uitleg over wie in aanmerking komen voor de betreffende subsidie.

Regionale subsidies