29 maart 2019 nadert snel, de dag dat het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat. Na Brexit ziet de EU het Verenigd Koninkrijk als een land buiten de EU en gelden dezelfde regels als voor andere landen buiten de EU. Weet u al of Brexit u gaat raken? Wat kunt u doen om u  goed voor te bereiden?

Momenteel wordt er onderhandeld over hoe het Verenigd Koninkrijk zich zal verhouden ten aanzien van de EU na Brexit. Het kan zijn dat de onderhandelingen niet tot een akkoord leiden en er sprake is van een ‘harde Brexit’. Als u uitgaat van dit scenario, dan bent u het beste voorbereid.

Doe de Brexit Impact Scan

Brexit kan elk bedrijf raken, ook al vermoedt u dat in eerste instantie niet. Doe de Brexit Impact Scan om de onverwachte gevolgen voor uw bedrijf te ontdekken. Zo kunt u zich goed voorbereiden! Informeer ook bij leveranciers/klanten in hoeverre  zij afhankelijk zijn van producten en/of diensten vanuit of naar het Verenigd Koninkrijk en of zij potentiele knelpunten zien.

Brexit-voucher

Bleek uit de Brexit Scan dat Brexit ook voor uw onderneming gevolgen heeft? Vraag dan de Brexit-voucher aan. Daarmee kunt u subsidie krijgen voor deskundig advies over de gevolgen van Brexit voor uw onderneming.

Vraag een EORI-nummer aan

Om handel te kunnen blijven drijven met het Verenigd Koninkrijk heeft u een EORI-nummer nodig. Dit kunt u aanvragen bij de Douane. Het aanvragen van dit nummer kost tijd, het is dus belangrijk dit nummer zo snel mogelijk aan te vragen.